Kraamzorg en Thuiszorg

Zorg-Vuldig is een erkende, niet gesubsidieerde, onafhankelijke zorgorganisatie. Vanuit het kantoor in Leiderdorp worden de regio's Zuid Holland Midden & Noord én de Alblasserwaard & randgemeenten, gecoördineerd. Zorg-Vuldig biedt Kraamzorg, Thuiszorg, Begeleiding en Advisering.

Waar

Statendaalder 39 Leiderdorp

Aanmelden

Marja Sinteur - m.sinteur@zorg-vuldig.nl - 715424075

Seniorenpopkoor

Young@Heart is een seniorenpopkoor in Leiderdorp, voor vrouwen en mannen die jong van hart zijn, én die jong van hart willen blijven. Van zingen blijf je jong, ongeacht hoe oud je bent.

Aanmelden

Annemiek de Groot - seniorenpopkoor.youngatheart@gmail.com - 654994660

Loopgroep Leiderdorp

Elke dinsdagavond om stipt zeven uur vertrekken ze vanaf de Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk te Leiderdorp. En anderhalf uur later zijn ze, moe maar voldaan, daar weer terug.

De Loopgroep Leiderdorp bestaat uit mannen en vrouwen die lol hebben in hardlopen. Er zijn enkele fanatieke lopers bij, die zo nu en dan ook een wedstrijdje lopen. Maar ook recreanten die meedoen om hun conditie op peil en hun gewicht een beetje in toom te houden.

Ervaren trainers

Gezelligheid en veiligheid zijn twee belangrijke trefwoorden voor de lopers die in leeftijd variëren van midden 20 tot 55-plus. De looptraining op dinsdag wordt gegeven door twee ervaren fysiotherapeuten – Maarten de Fockert en Ingrid van Vliet – die bovendien ook nog eens verschillende diploma’s voor looptrainer op zak hebben.

Looptechniek

Een training is hier dus nooit saai wat rondjes lopen. Er wordt veel aan loopscholing en intervaltraining gedaan. En d’r is veel aandacht voor looptechniek. Een belangrijke regel is ook dat de groep altijd bij elkaar blijft. Op een drukke avond, dat wil zeggen met 25 of meer lopers, wordt de groep soms in tweeën gesplitst, maar geen enkele loper wordt aan zijn of haar lot overgelaten. De loopgroep heeft dan ook een fantastisch motto: ‘We jagen elkaar niet op, we stimuleren elkaar wel.’

Makkelijk aansluiten

Een lage instapdrempel en weinig verplichtingen zijn ook kenmerkend. Je hoeft beslist geen getrainde atleet te zijn om aan te sluiten. Iedereen die minimaal 10 minuten op een rustig tempo kan inlopen is geschikt om de training op eigen nivo te volgen. Verder is het vooral vrijheid, blijheid. Geen langlopend lidmaatschap, maar simpel een kleine bijdrage per training. En ook geen tijdrovend gedoe als bardiensten of corvee. Sommigen drinken na de training op dinsdag nog even een kopje thee en daarna gaat ieder weer lekker huiswaarts om te douchen.

Tradities

De loopgroep bestaat bijna 30jaar (en er zijn nog steeds lopers van het eerste uur bij!) en heeft enkele bescheiden tradities opgebouwd. In december is er de Kerstloop, een wedstrijd over 5 en 10 km met als hoofdprijzen bij zowel de mannen als de vrouwen een kerststol. In het voorjaar een zwemloop, waarbj gekozen kan worden om te zwemmen (500m) én te lopen (5km) of samen met een maatje ieder een afstand voor zijn/haar rekening te nemen. De laatste training vóór de zomervakantie wordt afgewerkt op het strand bij Katwijk. En op de eerste bijeenkomst ná de zomervakantie wordt er traditioneel niet gerend, maar met z’n allen lekker gegeten en gedronken.

Belangstelling?

Meld je aan via telefoonnummer 071-5417069 of kom op dinsdagavond*) even voor 19.00 uur naar de Praktijk voor Fysiotherapie aan de Ommedijk 186, 2353 GP Leiderdorp voor een vrijblijvende kennismakingstraining.

Waar

Ommedijk 186 Leiderdorp

Aanmelden

Maarten de Fockert - mdefockert@fysiotherapieommedijk.nl - 623165475

Van RIJN Festival Leiderdorp

Het van RIJN FESTIVAL is een vernieuwend cultureel festival met de rivier de Rijn als inspiratiebron en als decor waarin verschillende kunstvormen zicht presenteren. Een fluïde samenwerken van diverse cultuurpartners en makers uit de Leidse regio.

Waar

Santhorst 59 Leiderdorp

Aanmelden

geert van der velden - veldenvanverwondering@gmail.com - 31648347180

PS|theater, stadsgezelschap van Leiden

PS|theater, stadsgezelschap van Leiden op zoek naar het dorpsgevoel van Leiderdorp

Waar

Raamsteeg 2 Leiden

Aanmelden

Maaike Tjepkema - publiciteit@pstheater.nl

More than dance by Giselle

Giselle van More than dance biedt lessen aan voor iedereen die van muziek en dansen houdt van klassiek ballet ( Leiderdorpse balletschool) voor talentvolle kinderen tot power polder dance ( buiten dansen in de polder als je een keer niet wil wandelen )

Ook bieden wij digitale content vanuit ons huis‘ Uit je hoofd in je lijf ‘ en de sessie van achter je bureau op de momenten dat je even een break nodig hebt.

Aanmelden

Giselle Joosten - imfo@balletsudiogiselle.nl - 651932489

Kijk & AfhaalPUNT

Elke week gevarieerd, gezond en creatief koken met een KIEVIT biologisch groenten- of fruitpakket.

Direct van het land naar de klant en keuze uit 12 verschillende pakketten. Bestellen op vrijdag en de andere week vrijdag afhalen.

Waar

Hoofdstraat 164 Leiderdorp

Aanmelden

Marianne en Will van Gessel - 071-589 55 17

Leefstijlstappen wandelgroep

Ben jij bewust bezig met jou leefstijl en zou je graag willen wandelen onderbegeleiding en met anderen?

Dit is jouw (wandel)stok achter de deur om écht stappen vooruit te maken!

Loop mee met deze gezellige wandelgroep, leer alles over wat wandelen voor jouw leefstijl kan betekenen en krijg toegang tot de beste wandel-tips over bijvoorbeeld huidirritatie, kleding en de beste apps.

Er worden afwisselende routes gewandeld op verschillende locaties.

Tijden:

  • Vrijdag van 09.00 tot 10.30 uur en 19.30 tot 21.00 uur
  • Zondag van 09.00 tot 10.30 uur

(sommige data wijken af naar donderdag of zaterdag)

Check de wekelijkse planning voor de vertrek- en verzamelplaatsen.

Bekijk de planning hier 

Meewandelen? Meld je dan aan voor elke wandeling die je mee wil lopen. Iedereen is welkom!

Na aanmelden ontvang je een betaallink voor een strippenkaart voor 5 wandelingen voor €25,- Deze is 8 weken geldig. De eerste wandeling krijg je van ons 

Meld je hier aan

Aanmelden

Carolien Linnemann - carolien@waagcoach.nl - 628428025

BplusC

Naast een bibliotheek bestaat BplusC uit een muziekschool, dans- en theaterschool, volksuniversiteit, afdeling Kunst en Beeld, diverse podia en het Centrum voor Amateurkunst Leiden. We bieden binnen- en buitenschools cursussen en workshops, studieplekken en oefenruimtes, en er zijn regelmatig optredens, lezingen en debatten. BplusC is actief in Hillegom, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Wassenaar. In de vijf bibliotheeklocaties vind je alles om lekker te lezen. Bibliotheekleden kunnen naast de gewone papieren boeken ook gebruik maken van de landelijke digitale collectie met e-books.

Aanmelden

BplusC - info@bplusc.nl

Flow Yoga Leiderdorp

Gezellige studio voor Yoga & Pilates in Leiderdorp. Kleine groepen in een lichte, goed geventileerde ruimte. Ervaring is niet nodig, je bent van harte welkom!

Waar

Splinterlaan 154 Leiderdorp

Aanmelden

Ciska de Kok - ciskadekok@gmail.com - 629404010

Fotoclub Daguerre

Fotoclub Daguerre Leiderdorp is een vereniging van foto- en film hobbyisten voor wie het maken van een foto of video als herinnering alleen niet genoeg is. De leden willen met hun foto's en videos een verhaal dat ieder aanspreekt, vertellen.

De vereniging houdt elke maandag van 20:00 tot 22:00 uur haar clubavond - in verband met Covid-19 - via Zoom. In hele kleine groepjes worden nog foto-excursies georganiseerd. Tijdens deze avonden worden foto's en videos besproken die de leden tevoren hebben ingestuurd via upload. Ook wordt aandacht besteed aan foto- en bewerkingstechnieken. Wil je een clubavond bijwonen? Stuur een email naar de voorzitter: marian.luijendijk@gmail.com.

Hoe ziet een avond bij een fotoclub er nu uit? Tegenwoordig beschikt iedereen, ook niet-leden van fotoclubs, over een digitale camera. Je kunt in de camera je werk al meteen beoordelen en eventueel verwijderen. Lekker snel en makkelijk. Bij Daguerre wordt er veel naar fotografisch werk gekeken, met zijn allen of in werkgroepen die met thema’s werken. Op dit moment doen we dat digitaal, via Zoom op het scherm van de computer, maar soms worden ook afgedrukte foto’s ingestuurd. Er wordt bij de bespreking van de foto's gelet op techniek, compositie, creativiteit en kleur- en lichtgebruik. Vanuit eigen ervaring en voorkeur wordt er commentaar gegeven en dat kan leuke discussies geven. Op de fysieke clubavonden wordt soms ook gefotografeerd met behulp van materialen van de club en er worden met regelmaat (in kleine groepjes) foto-uitstapjes georganiseerd.

Wil je meer zien van het fotowerk van de leden? Kijk dan op de website onder "etalage".

Waar

Van der Marckstraat 19 Leiderdorp

Aanmelden

Maarten Karnekamp - maarten@karnekamp.com - 06-36544069

Buurtvereniging Op Dreef

Buurtvereniging Op Dreef is een buurtvereniging in de wijk Binnenhof die het beheer over het speeltuintje tussen de Luykendreef en Reviusdreef voert. Zij richten zich op het verbinden van de buurtbewoners met diverse activiteiten als buurt barbecues, spelletjesdagen, klusdagen en borrels. De focus ligt hierbij uiteraard wel op het speeltuintje en de naastgelegen gemeenschappelijke moestuin.

Waar

Luykendreef 10 Leiderdorp

Aanmelden

Frank Versteegen - frank@versteegen.nl
Zoom