Waingunga

non-profit organisatie
Scouting
Sport
Zit jij op de zaterdag ook maar wat voor je uit te kijken? Lijkt zeilen je wat? Elke zaterdag gaat waterscouting Waingunga het water op, op zoek naar actie en avontuur. Om 10 uur verzamelen we bij onze loods en vanaf daar begint de pret! Ben jij een jon

Elke week gaan we zeilen in Lelievletten (stalen boten). Je leert de boten gereed te maken en hoe je deze met en zonder zeilen kan besturen. Meestal varen we naar recreatiegbied Vlietland of de Kaag om daar te oefenen met zeilen. Tussendoor stoppen we even om te lunchen en om een spel in of rond het water te doen. Kortom een dag met leren zeilen en andere fun!

De leiding bestaat uit ervaren instructeurs en je vaart met groepjes van ongeveer vijf in een boot. Samen met de instructeurs en ervaren scouters leer je de boot besturen.

Voor grotere afstanden maken we gebruik van onze sleper of onze grote sloep om de boten naar de locatie te slepen.

In de winter kan er niet gezeild worden. Dan is het tijd om de boten weer op te knappen en te zorgen dat alles er weer goed uit komt te zien. Daarnaast is het in de winter tijd om meer te leren over de theorie van het zeilen.

We gaan ook een aantal keer per jaar op kamp. Het zomerkamp is hiervan natuurlijk het hoogtepunt!

Zwemdiploma verplicht!

Wat heb je nodig: (Warme) kleding die tegen een stootje moet kunnen. Zwembroek, handdoek, lunchpakket, reservekleding, waterschoenen of sportschoen, die nat mogen worden. Bij (mogelijke) regen een regenpak. Er zijn zwemvesten aanwezig.

Het is mogelijk dat bepaalde dagen worden verschoven (zowel door de organisatie als door de deelnemers).

Hou je van uitdagingen en van water, kom dan kennismaken met deze waterscouts!

Voor vragen of meer informatie kan je contact opnemen via onze website https://www.waingunga.nl/

Wie

Kinderen
Jongeren

Waar

Bizetpad 1
Leiden

Meer informatie

Contact

Neem contact op met Thomas:

Thomas Kerkhove
Contactpersoon
14