Zorg al 20 jaar een begrip in Leiderdorp

Zorgvuldig omgaan met kwaliteit

Zorg-Vuldig wil sinds 2000 het zonnetje in zorgland zijn. Onze organisatie staat voor een probleemoplossende en efficiënte aanpak. Wij werken met vakkundige, bekwame mensen met oog voor detail en hart voor de zaak en mens. We spelen in op de wensen en behoeften van de cliënt. Wanneer nodig en mogelijk leiden we collega's op om onze cliënten nog beter zorg te kunnen bieden. Naast thuiszorg, begeleiding, persoonlijke zorg, verpleging en huishoudelijke zorg leveren we ook kraamzorg.

Vanuit het kantoor in Leiderdorp worden de regio's Zuid Holland Midden & Noord én de Alblasserwaard & randgemeenten, gecoördineerd. 

Onze organisatie is in het bezit van het certificaat borstvoeding (WHO en Unicef) en HKZ gecertificeerd. Bij het vinden van de beste oplossing voor uw zorgsituatie werkt Zorg-Vuldig nauw samen met huisartsen, verloskundigen, wijkverpleegkundigen, ziekenhuizen en andere instanties. 

Aanmelden

Marja Sinteur - m.sinteur@zorg-vuldig.nl - 715424075

Museum is gesloten

Vanwege de lock-down ingesteld door de regering is het museum gesloten tot en met 2 maart. OP woensdag 3 maart om 14.00 uur hopen wij onze deuren weer te openen voor bezoekers.

Aanmelden

Bob Reidsma - info@leiderdorpsmuseum.nl

Bibliotheek Leiderdorp verhuist

Bibliotheek Leiderdorp verhuist terug naar De Sterrentuin 

Nu de verbouwing in De Sterrentuin klaar is, verhuist BplusC Bibliotheek Leiderdorp terug naar de Van Diepeningenlaan. Op 20 januari openen we de deuren voor bezoekers. De tijdelijke locatie aan de Simon Smitweg is gesloten. 

Tijdens de verhuisperiode (1 januari t/m 19 januari) mogen bibliotheekleden geleende boeken langer houden en ontstaan er geen boetes. Ook mogen bibliotheekleden tijdens deze periode gebruik maken van de boekenafhaalservice.   

De nieuwe locatie is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur. Op de volgende tijdstippen zijn bibliotheekmedewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden:   

  • maandag, dinsdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur  
  • woensdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur  
  • Tijdens de overige uren is er zelfservice. 

De Sterrentuin is het afgelopen jaar ingrijpend verbouwd. De gemeente beoogt dat de Sterrentuin transformeert van een sociaal cultureel centrum naar een centrum voor ondersteuning, welzijn en kennis, cultuur en educatie, waarin de huurders van het pand nauw(er) samenwerken. Een aantal organisaties, zoals Incluzio, het MEC en het Centrum voor Jeugd en Gezin met het Jeugd- en Gezinsteam, zijn inmiddels al verhuisd en de komende periode volgen het filmhuis, Theater Toverlei, de Volksuniversiteit en BplusC Bibliotheek Leiderdorp. 

Op www.BplusC.nl/in-leiderdorp is actuele informatie over de verhuizing te vinden.  

 

Aanmelden

BplusC - info@bplusc.nl

Nog even geen optredens en repetities

Ook Sempre Avanti ontkomt niet aan de corona maatregelen. Voor het lopende jaar zijn alle optredens al afgelast, en ook de repetities zijn sinds medio september stilgelegd. Helaas ziet het er niet naar uit dat we op korte termijn weer kunnen beginnen..

Aanmelden

Jan Pison - jan.pison@kpnmail.nl

Rondje met Ron tijdelijk gestopt!

In verband met de aangescherpte regels is het Rondje met Ron tijdelijk gestopt.

er is een App groep geopend waarin Wandelcoach Ron elke week een wandeling deelt wilt u hierbij aansluiten stuur dan uw naam en mob.nr. door naar gzanda@incluzio.nl

Aanmelden

Giulietta Zanda - gzanda@incluzio.nl

Fotoclub Daguerre bestaat 70 jaar!

Op 15 september jl bestond Fotoclub Daguerre 70 jaar en daarmee mag de club zich bij de oudere verenigingen van Leiderdorp tellen. Op veilige en vrolijke wijze is de verjaardag afgelopen zaterdag 19 september gevierd door de leden.

Daguerre is een fotoclub met een kern van trouwe leden die al meer dan 30 jaar lid zijn. Voordat de digitale fotografie zijn intrede deed, werd er analoog gefotografeerd. Weet u nog: met een rolletje waarop het aantal ASA stond. Dat stuurde je op naar een ontwikkelaar waarna je in spanning moest wachten om de resultaten te kunnen zien. Daguerre beschikte over een eigen doka waar de foto’s door de leden ontwikkeld en afgedrukt konden worden. Een echte techniek. Fotobesprekingen werden gedaan aan de hand van afgedrukte foto’s.

Hoe ziet een avond bij een fotoclub er nu uit? Tegenwoordig beschikt iedereen, ook niet-leden van fotoclubs, over een digitale camera. Je kunt in de camera je werk al meteen beoordelen en eventueel verwijderen. Lekker snel en makkelijk. Bij Daguerre wordt er veel naar fotografisch werk gekeken, met zijn allen of in werkgroepen die met thema’s werken. Dat kan digitaal, via een scherm, maar afgedrukte foto’s worden ook zeer regelmatig ingebracht. Gelet wordt op techniek, compositie, creativiteit en kleur- en lichtgebruik. Vanuit eigen ervaring en voorkeur wordt er becommentarieerd en dat kan leuke discussies geven. Op de clubavonden wordt ook gefotografeerd met behulp van materialen die de club in bezit heeft en er worden met regelmaat foto uitstapjes georganiseerd.

Het corona tijdperk heeft ook voor Daguerre gevolgen. De clubavonden kunnen niet meer fysiek plaatsvinden, maar via Zoom sessies weten we elkaar toch iedere maandagavond te vinden. Een nieuwe dimensie in het bestaan van de club. Er wordt eigenlijk meer dan voorheen actief gefotografeerd, daarvoor worden allerhande thema’s aangeleverd door de leden, en de foto’s worden nu online besproken. Dat gaat heel fijn en is een goede vervanger voor de avonden die we gewend waren.

Maar toch. Fysiek bij elkaar komen is ook belangrijk, iedereen weet dat sinds corona nog meer dan voorheen. Daarom was het bestuur van Daguerre blij dat er voor een jubileumfeest een mooie ruimte gevonden werd (de aula van Auris College Leiden), waar we bij elkaar konden komen om de verjaardag van onze club te kunnen vieren. Op veilige afstand van elkaar en met een aangepast programma. Alle leden hadden vooraf vier opdrachten gekregen: maak een selfie (liefst met je camera), maak een foto waarin het getal 70 is verwerkt, stuur een foto in van iets dat je het liefst fotografeert en tenslotte kreeg iedereen een persoonlijke fotografie opdracht. Alle inzendingen zijn door secretaris Annemieke Ebbink in een prachtige presentatie gezet en besproken. In een gezellige, vrolijke bijeenkomst konden de leden van Daguerre elkaar weer eens écht ontmoeten en dat deed ze goed.

Van de foto’s voor het jubileum verschijnt deze week een fotoboek dat iedereen kan bestellen. Binnenkort komt een deel op de website van Daguerre te staan, waarop nog veel meer fotowerk van leden te zien is: http://www.fotoclub-daguerre.nl/ . Zin om meer met fotografie te doen? Nieuwe leden zijn van harte welkom, ook in het ‘nieuwe nu’. 

Aanmelden

Maarten Karnekamp - maarten@karnekamp.com - 06-36544069

Stoptober 2020

Stoptober 2020

Doe mee met Stoptober en begin nu al met de voorbereidingen!

Heropening Clubhuis de Derde Helft

Op 2 en 3 september zullen de deuren van Clubhuis de Derde Helft weer geopend worden. Op woensdag is dit van 9u- 12u bij v.v. RCL en op donderdag, ook van 9u- 12u, bij hockeyvereniging Alecto. Maandenlang waren de deuren van beide verenigingen gesloten vanwege het Corona- virus. Nu de maatregelen weer versoepeld zijn, wil de commisie van Clubhuis de Derde Helft, uiteraard met inachtneming van de geldende maatregelen, graag weer de deuren van het Clubhuis openen.

Vanaf 18 maart ging heel Nederland in lockdown en zodoende gingen ook de bijeenkomsten van het Clubhuis niet meer door. Dit was natuurlijk heel jammer omdat het mooie weer er net aan kwam en het aantal bezoekers vanaf de opening op 27 november j.l. geleidelijk toenam. Met activiteiten als walking hockey en voetbal, wandelfit, biljarten, sjoelen en tafeltennisen was er een divers aanbod waar bezoekers kosteloos aan mee konden.

Balkon Bewegen

Tijdens de lockdown heeft de commissie van Clubhuis de Derde Helft niet stil gezeten. Nu de mensen niet naar het Clubhuis konden komen, is het Clubhuis i.s.m. 3 fysiotherapiepraktijken (de Ommedijk, Goudeket en Lagas), Sportfondsen Leiderdorp en Incluzio Leiderdorp gestart met Balkon Bewegen. Op 8 locaties werd er door veel enthousiaste bewoners mee gedaan aan de beweegsessies vanaf het balkon. Tot op heden zijn deze sessies nog steeds aan de gang. Ook werden op al deze locaties tulpen uitgedeeld.

Programma

Iedereen in de leeftijd van 55plus is van harte welkom om één of beide ochtenden langs te komen voor een bakje koffie, een gezellig kletspraatje en/ of deelname aan één van de activiteiten. Het programma zoals deze was wordt zoveel als mogelijk gehandhaafd waarbij een toevoeging de lessen “More than Dance” van Giselle Joosten zijn. Zij zal weer voor een swingende les in de buitenlucht zorgen op de eerste 3 woensdagen van september om 11u. Daarnaast keert ook Wandelfit (start om 9.30u vanaf RCL op woensdag) terug waar iedereen onder leiding van wandelcoach Ron op zijn/ haar eigen tempo mee kan wandelen.

Op donderdag vindt om 10.30 een ‘Fit in je lijf’ les plaats waar o.l.v. fysiotherapeut Maarten de Fockert diverse balans en stabileitsoefeningen voor het hele lichaam aan de orde komen. Aansluitend vindt een training Walking Hockey plaats. Daarnaast kan er de gehele ochtend worden getafeltennist en gebiljart.

De commissie van Clubhuis de Derde Helft kijkt vol verwachting uit naar deze heropening en zal er op toezien dat de geldene Corona- maatregelen in acht worden genomen zodat iedereen zonder zorgen langs kan komen op deze ochtenden. Voordeel is volgens Koos Koster van de commissie dat beide verenigingen (RCL en Alecto) al enige maanden gewend zijn om te werken met de protocollen die er gelden voor het virus. Zodoende durft de commissie deze heropening ook aan.

Fietsmaatjes Leiderdorp

Stichting FietsmaatjesLeidenLeiderdorp

Aanmelden

Jan de Meij - j.demeij5@telfort.nl

WINACTIE DEEL JE FAVORIETE WANDELING EN WIN EEN DOPPER FLES

Om in beweging te komen is er een speciale actie gestart waarmee een handige Dopper fles te winnen is. Leiderdorp biedt vele mogelijkheden om heerlijk te wandelen, maar welk ‘rondje’ vind jij het leukst?
Deel in 3 eenvoudige stappen jouw favoriete wandeling (omschrijf de route) en stimuleer heel Leiderdorp om aan de wandel te gaan!
1. Ga naar www.Mijnleiderdorp.nl
2. Maak een account aan
3. Deel jouw rondje op het prikbord, foto toevoegen is mogelijk.
De eerste 10 inzenders met een duidelijke route winnen de handige Dopper fles.

Aanmelden

Robert van Egmond - rvegmond@incluzio.nl

Zomeractiviteiten 2020 van start

De komende twee maanden zullen er weer diverse zomeractiviteiten plaatsvinden voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren in Leiderdorp. Het zal wel anders zijn dan de afgelopen jaren, maar met in achtneming van de RIVM maatregelen is er gelukkig wel weer iets mogelijk. Wekelijks zal er een overzicht verschijnen in het Leiderdorps Weekblad en ook hier op www.mijnleiderdorp.nl zullen organisaties hun activiteiten delen, zodat aanbod ook online te raadplegen is.

Aanmelden

Robert van Egmond - rvegmond@incluzio.nl
Zoom