Heropening Clubhuis de Derde Helft

26-08-2020

Sociaal
Sport

Op 2 en 3 september zullen de deuren van Clubhuis de Derde Helft weer geopend worden. Op woensdag is dit van 9u- 12u bij v.v. RCL en op donderdag, ook van 9u- 12u, bij hockeyvereniging Alecto. Maandenlang waren de deuren van beide verenigingen gesloten vanwege het Corona- virus. Nu de maatregelen weer versoepeld zijn, wil de commisie van Clubhuis de Derde Helft, uiteraard met inachtneming van de geldende maatregelen, graag weer de deuren van het Clubhuis openen.

Vanaf 18 maart ging heel Nederland in lockdown en zodoende gingen ook de bijeenkomsten van het Clubhuis niet meer door. Dit was natuurlijk heel jammer omdat het mooie weer er net aan kwam en het aantal bezoekers vanaf de opening op 27 november j.l. geleidelijk toenam. Met activiteiten als walking hockey en voetbal, wandelfit, biljarten, sjoelen en tafeltennisen was er een divers aanbod waar bezoekers kosteloos aan mee konden.

Balkon Bewegen

Tijdens de lockdown heeft de commissie van Clubhuis de Derde Helft niet stil gezeten. Nu de mensen niet naar het Clubhuis konden komen, is het Clubhuis i.s.m. 3 fysiotherapiepraktijken (de Ommedijk, Goudeket en Lagas), Sportfondsen Leiderdorp en Incluzio Leiderdorp gestart met Balkon Bewegen. Op 8 locaties werd er door veel enthousiaste bewoners mee gedaan aan de beweegsessies vanaf het balkon. Tot op heden zijn deze sessies nog steeds aan de gang. Ook werden op al deze locaties tulpen uitgedeeld.

Programma

Iedereen in de leeftijd van 55plus is van harte welkom om één of beide ochtenden langs te komen voor een bakje koffie, een gezellig kletspraatje en/ of deelname aan één van de activiteiten. Het programma zoals deze was wordt zoveel als mogelijk gehandhaafd waarbij een toevoeging de lessen “More than Dance” van Giselle Joosten zijn. Zij zal weer voor een swingende les in de buitenlucht zorgen op de eerste 3 woensdagen van september om 11u. Daarnaast keert ook Wandelfit (start om 9.30u vanaf RCL op woensdag) terug waar iedereen onder leiding van wandelcoach Ron op zijn/ haar eigen tempo mee kan wandelen.

Op donderdag vindt om 10.30 een ‘Fit in je lijf’ les plaats waar o.l.v. fysiotherapeut Maarten de Fockert diverse balans en stabileitsoefeningen voor het hele lichaam aan de orde komen. Aansluitend vindt een training Walking Hockey plaats. Daarnaast kan er de gehele ochtend worden getafeltennist en gebiljart.

De commissie van Clubhuis de Derde Helft kijkt vol verwachting uit naar deze heropening en zal er op toezien dat de geldene Corona- maatregelen in acht worden genomen zodat iedereen zonder zorgen langs kan komen op deze ochtenden. Voordeel is volgens Koos Koster van de commissie dat beide verenigingen (RCL en Alecto) al enige maanden gewend zijn om te werken met de protocollen die er gelden voor het virus. Zodoende durft de commissie deze heropening ook aan.

Waar

Bloemerd 2 Leiderdorp

Meer informatie