Jazz dance in Zoeterwoude Rijndijk

Sport

Jazzdans is oorspronkelijk een Amerikaans fenomeen, dat ontstond in een smeltkroes van culturen. In het begin van de twintigste eeuw werd de jazzdans echt populair en deed het zijn invloed gelden op muziek, dans, film en theater. Net als de vele ontwikkelingen die binnen de jazzmuziek aan de gang waren, is de jazzdans onderhevig geweest aan diverse invloeden van buitenaf. Jazzdans is namelijk nog niet zo lang de naam voor de jazz, zoals die bij de vereniging kan worden beoefend. Vroeger heette de jazzdansafdeling van een vereniging ‘jazzgymnastiek’. De naam zegt het al, het zag er nogal ‘gymnastiekerig’ uit. De jazzdans die op dit moment bij de vereniging aangeboden wordt, kan zich tegenwoordig meten met de jazz zoals die ook bij ballet- en/of dansscholen gegeven wordt.

Minidance

De eerste lessen dans kunnen al vanaf 3,5 jaar gevolgd worden. De meisjes en jongens leren danspasjes, samen dansen en vooral ook plezier met dansen. Van Nijntje tot K3, maar ook andere kinderliedjes komen langs. Deze wekelijkse 45 minuten legt de basis voor heel veel jaren dansplezier. Als uw kind graag danst, kom dan gerust eens een les kijken!

Kinderjazz

Deze categorie bestaat in Zoeterwoude Rijndijk uit twee groepen (Z-1 en Z-2), ingedeeld op basis van leeftijd en “ervaring”. In deze les maken kinderen spelenderwijs kennis met dans. De lesstof sluit aan bij de belevingswereld van de kinderen. Er wordt aandacht besteed aan dansexpressie en spierbeheersing.

Ook eenvoudige technieken worden aan de kinderen aangeleerd. De kinderen leren meerdere dansen die ze opvoeren tijdens een demogyjada en tijdens de eindshow. Bij alle jazzdans staat het plezier van dansen voorop!

Mini-dance

Elke woensdag 16.45-17.30 uur Eendenkooi Zoeterwoude

Kinderjazz-1

Maandag 17.30-18.30 uur Eendenkooi Zoeterwoude

Kinderjazz-2

Maandag 18.30-19.30 uur Eendenkooi Zoeterwoude

Kom 2 lessen gratis meedoen!

Wie

Kinderen

Contact

Marleen Andriesse
Contactpersoon

Neem contact op met Marleen:

-11